ספרים מומלצים
מהו הבסיס המוסרי לתביעה שלנו להפסקת הניצול וההרג של בעלי החיים? דיונים פילוסופיים בשיחות הסברה אמנם נוטים לפעמים להסיח את הדעת מהפגיעה, אבל לעיתים יש חשיבות לכך שנדע לשלוט גם בהם. הספר "שחרור בעלי חיים" נחשב עד היום ל'אורים ולתומים' של התנועה העולמית לזכויות בעלי חיים. פיטר סינגר, פילוסוף אוסטרלי, פרסם ב1975 את הספר הזה, שחציו חיבור פילוסופי רהוט ונגיש על מעמדם המוסרי של בעלי החיים וחציו תיאור מרתק של תנאי הגידול של בעלי החיים. אחרי שפורסם הוא הצית דיון ציבורי נרחב שהוביל למאבקים ולארגונים הראשונים של התנועה המודרנית לזכויות בעלי חיים. הספר תורגם לעברית בסוף שנות ה90 וניתן להזמין אותו כאן מהוצאת 'אור עם'.
מיהם הצמחונים והטבעונים הקיימים, ומה עודד אותם לבחור באורח החיים הזה? ניק קוני כתב ספר שמסכם מאות מחקרים אקדמיים שבודקים את הרקע הסוציולוגי והפסיכולוגי לצמחונות וטבעונות.
למרות שהמחקרים נערכו ברובם על הציבור האמריקאי, הוא מאפשר גם לנו הפעילים בישראל להבין מיהם קהלי היעד בהם כדאי לנו להתמקד ומהם הדרכים הטובות ביותר לעודד אותם להפסיק לצרוך מוצרים מהחי.
ברוס פרידריך ומאט בול הם מהפעילים הוותיקים והמנוסים בתנועה האמריקאית לזכויות בעלי חיים. בין השאר פרידריך ניהל את מחלקת הקמפיינים של PETA ובול הוא ממקימי Vegan Outreach. על בסיס מספר "ספרי חובה" מהסוג המוכר לאנשי שיווק ומכירות, הם יצרו בספר הזה תמצית מצוינת של טיפים לפעילות מחושבת למען בעלי חיים. פרידריך ובול מתמודדים באומץ אם הרתיעה שיש לחלק מהפעילים מ"נוסחאות שיווק" של תאגידים, ומתמקדים במטרת העל: הצלת כמה שיותר בעלי חיים, תוך יצירת ההשפעה הגדולה ביותר על קהלים רחבים ככל הניתן.
מהם הגורמים שמביאים אנשים לאמץ את האמונות שלהם? האם חשיפה למידע חדש גורמת להם לשנות את העמדות ואת ההתנהגות שלהם לאורך זמן? ניק קוני, מנהל תחום החינוך של Mercy For Animals, מסכם 80 שנות מחקר בתחום הפסיכולוגיה החברתית ומקשר אותו באופן ישיר לאפקטיביות של הפעילות שלנו למען זכויות בעלי חיים ולקידום טבעונות.
קרן גינסבורג היא דוגמא מובהקת לפעילה של "מאחורי הקלעים". עם שנות ניסיון רבות בייעוץ אסטרטגי ועסקי לעשרות ארגוני הגנה על בעלי החיים המובילים בעולם, היא פורשת בספרה את המודל שפיתחה לייעול פעילות בתכנית של 7 צעדים. לאורף הספר, גינסברג מגוללת את סיפורם וניסיונם של עשרות פעילים מוצלחים וידועים, עונה על שאלות כגון "מדוע פעילויות מסוימת מצליחות בעוד אחרות נכשלות?", מספקת השראה לפעילות אפקטיבית - גם לפעילים וגם לארגונים, ומספקת כלים מעשיים למימוש פעילות בצורה הטובה ביותר.
בשנים האחרונות יותר ויותר חוקרים ופסיכולוגים מסכימים שאופי הקשר שנוצר בין "סוכן השינוי" ו"נמען השינוי" ישפיע יותר על רמת השינוי שתיווצר מאשר אסטרטגיות הפעולה שה"סוכן" ינקוט. או במילים אחרות: מה שאנחנו אומרים בשיחות הסברה עם החברים שלנו או עם עובר-האורח בהפגנה ישפיע פחות חשוב מהדרך שבה נקשיב לו ונשוחח איתו! מלאני ג'וי כתבה ספר מוצלח מאד על העברת מסרים דרך תקשורת בין-אישית, שלא מיועד רק לפעילי זב"ח אבל מומלץ ורלוונטי מאד לעניינינו.
יש לכם המלצות משלכן\ם לספר? שתפו אותנו בתגובות ואולי נוסיף אותו לעמוד!